Och plötsligt var jag superintressant (2011)

Foto: Mattias Dellmo

Foto: Mattias Dellmo

Ett suggestivt dansteaterverk i uruppförande. Om manipulation, missbruk och media inspirerat av det omfattande material som omger fallet Sture Bergwall/Thomas Quick.

Och plötsligt var jag superintressant är ett samarbete mellan skådespelaren Timo Nieminen, Studio Oscuro och dansaren/koreografen Dan Langeborg. Tillsammans skapar vi en fysisk monolog som sceniskt utforskar ett av Sveriges mest makabra rättsfall. Tiotusentals sidor förundersökningsmaterial, journalanteckningar, ett tiotal böcker, dokumentärer, otaliga artiklar, bloggar – dokumentärt stoff filtreras genom kropp och kassettbandspelare i en föreställning som undrar: Vem manipulerar egentligen vem?

Urpremiär den 21 november 2011 på Atalante i Göteborg

Se trailer

Idé och på scen: Timo Nieminen, Manus: Charlie Åström, Christine Åström, Timo Nieminen och Dan Langeborg, Regi: Charlie Åström, Koreografi: Dan Langeborg, Scenbild: Christine Åström och Charlie Åström, Foto och grafisk form: Mattias Dellmo, Trailer: Robert Eklund, Produktion: Studio Oscuro Med stöd av: ABF i Göteborg

 

Betyg 4 av 5.
”Hjärtskärande om superintressant mordmanipulatör” – Nummer.se
”Verket har hög integritet och ett vinnande, intuitivt drag som skådespelaren Timo Nieminen får till inte minst genom sitt rörelsespråk.”

”Skådespelaren Timo Nieminen gör en gripande, porträtt lik figur som både tar fasta på ett tvångsmässigt drag och en fullständigt ohanterlig ångest.”

”Dansaren och koreografen Dan Langeborg har bidragit med en rörelsedimension som lyfter helheten och förstärker känslan.”

”Och plötsligt var jag superintressant är sammanfattningsvis ett välkommet bidrag till den ständigt pågående analysen av Thomas Quick. Respektfullt och sökande, ja, till och med en smula klargörande.”
Ur recension av Liv Landell Major, Nummer 2011-11-22

”Bisarrt, skogsdoftande och symboliskt.”
Ur recension av Kristjan Saag, GT-Expressen 2011-11-22

”Intressantast och mest helgjuten blir scenen där en trött och uttråkad stämma via bandspelaren detaljerat redovisar en vallning av ”T” medan Nieminen sakta rör sig i Dan Langeborgs känsligt tillförda koreografi. Charlie Åströms ljus ger en tydligt markerad fåra att hålla sig i.”

”Dansanta svängar med utdragna kassettband som glittrande våder i mörkret blir en vacker bild, medan jultomten med urdruckna plastmuggar i sin säck är tragisk. Av alla fragment återstår för åskådaren att själv skapa sig en bild.”
Ur recension i GP av Lis Hellström Sveningsson 2011-11-23

Intresserad av att boka Och plötsligt var jag superintressant?

Kontakta Christine Åström, producent: christine.astrom@studiooscuro.se
för information om teknik, pris etc.